Трагедія в Княжичах: Куряту відпустили з-під домашнього арешту

Читать на русском
Печерський райсуд Києва відпустив із-під домашнього арешту начальника карного розшуку ГУ Нацполіції Києва Леоніда Куряту.

Печерський районний суд Києва відпустив із-під домашнього арешту начальника карного розшуку ГУ Нацполіції Києва Леоніда Куряту, підозрюваного в причетності до перестрілки в Княжичах Київської області.

Про це йдеться в ухвалі суду, пише «Слово і Діло».

Стрілянина в Княжичах: що змінилося за рікГенеральна прокуратура України повідомила про підозру двом колишнім керівникам підрозділів управління поліції Києва, які сприяли незаконному застосуванню вогнепальної зброї в Княжичах.

Повідомляється, що прокурори просили суд продовжити для Куряти домашній арешт, оскільки термін запобіжного заходу щодо нього сплив 26 січня, а термін розслідування справи продовжений до 28 лютого.

Зокрема, прокурори зазначили, що підозрюваний має велике коло друзів серед чинних і колишніх працівників правоохоронних органів, а також «маючи компрометуючі відомості про осіб зі злочинного середовища», може впливати на свідків та потерпілих із метою відмови від свідчень. Також вони додали, що оскільки йому загрожує термін ув'язнення від 15 років до довічного, він може підробити документи й переховуватися від слідства.

Своєю чергою адвокат Куряти заперечив ці ризики й заявив, що вручена йому підозра, необґрунтована.

Зазначається, що оскільки в Куряти на забезпеченні є четверо дітей, двоє з яких неповнолітні, а також наявність у нього позитивних характеристик із місця роботи, суд не задовольнив клопотання прокурора й відпустив його з-під домашнього арешту. При цьому суд зобов'язав його носити електронний браслет і здати закордонний паспорт.

Раніше повідомлялося, що окружний адміністративний Києва поновив на посаді начальника управління карного розшуку столичної поліції Леоніда Куряту в зв'язку з відсутністю доказів правомірності його звільнення.

У листопаді Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді командира взводу поліції охорони, якого звільнили за причетність до перестрілки в Княжичах.

У вересні 2017 року Куряті, якому раніше повідомили про підозру у справі про стрілянину в Княжичах, Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту та носіння електронного браслета.

Як відомо, генпрокурор Юрій Луценко назвав 3 підозрюваних у смертельній перестрілці, що сталася вночі 4 грудня 2016 року в селі Княжичі Броварського району. Тоді загинули 5 правоохоронців: двоє працівників держслужби охорони, двоє поліцейських-розвідників і працівник спецпідрозділу КОРД.

Генпрокуратура вже вручила підозри трьом особами, які організували та уможливили застосування вогнепальної зброї в селі Княжичі Київської області, де загинули 5 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: