Луценко повідомив результати першої експертизи учасників перестрілки в Княжичах

Читать на русском
Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що всі учасники перестрілки в Княжичах під час якої загинуло 5 правоохоронців були тверезими.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що всі учасники трагічних подій у Княжичах були тверезі.

Про це генпрокурор повідомив у ході наради на комітеті Верховної Ради України щодо забезпечення правоохоронної діяльності, який транслював телеканал 112 Україна, передає «Слово і Діло».

«Можу повідомити, що експертиза, а також інші слідчі дії встановили, що і загиблі, і учасники подій перебували у тверезому стані. В їхній крові не виявлено ніяких збуджувальних, алкогольних чи наркотичних речовин», - повідомив Луценко.

Адвокати Януковича ініціюють кримінальну справу проти ЛуценкаАдвокати екс-президента Віктора Януковича Віталій Сердюк та Ігор Федоренко ініціюють порушення кримінальної справи проти генпрокурора Юрія Луценка та прокурора Головної військової прокуратури Руслана Кравченка.

Генпрокурор також розповів, що керівництво операції створило мобільний штаб з управління ситуацією.

«Спочатку перебували в одному з ресторанів поблизу Княжичів. У нас слідчі дії показують, що вони не вживали спиртні напої. Ми ретельно досліджували це. Далі ми бачимо відеозапис про те, що вони всі разом весь час перебували на одній з автозаправок, де також кілька разів пили каву», - повідомив він.

Раніше повідомлялося, що генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідство вважає попередньою причиною загибелі п'яти правоохоронців у Княжичах Київської області службову недбалість.

Нагадаємо, в ніч на неділю, 4 грудня, у Київській області в селищі Княжичі під час спецоперації по затриманню небезпечної банди грабіжників сталася перестрілка між співробітниками державної охорони і спецназу КОРД. В результаті загинули п'ятеро правоохоронців.

Раніше експерт розповів «Слову і Ділу» про необхідність реформування МВС в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: