Стрілянина в Княжичах: що змінилося за рік

Читать на русском
Генеральна прокуратура України повідомила про підозру двом колишнім керівникам підрозділів управління поліції Києва, які сприяли незаконному застосуванню вогнепальної зброї в Княжичах.

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру двом колишнім керівникам підрозділів управління поліції Києва, які сприяли незаконному застосуванню вогнепальної зброї в Княжичах.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ, передає «Слово і Діло».

«Управлінням із розслідування злочинів, скоєних працівниками органів, які ведуть боротьбу зі злочинністю, Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України за погодженням із процесуальним керівником 05.12.2017 повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 365 (перевищення влади, яким спричинені тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України двом колишнім керівникам підрозділів Головного управління Національної поліції в місті Києві, які, перевищуючи надану їм владу, активно сприяли незаконному застосуванню 4 грудня 2016 року вогнепальної зброї у селищі Княжичі Броварського району», – йдеться в повідомленні.

У ГПУ підготували до суду клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Нагадаємо, в селищі Княжичі Київської області 4 грудня минулого року в результаті перестрілки між працівниками поліції охорони та бійцями спецпідрозділу КОРД загинули 5 правоохоронців.

За результатами службового розслідування інциденту в Княжичах 7 офіцерів, які перебували на керівних та оперативних посадах, звільнені з Національної поліції України, щодо ще 9 поліцейських застосовані дисциплінарні стягнення.

Раніше Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді командира взводу поліції охорони, який був звільнений за причетність до перестрілки в Княжичах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: