Бойовики не пустили ОБСЄ до місця зберігання важкого озброєння

Читать на русском
Біля постійного місця зберігання важкого озброєння озброєний член так званої ЛНР повідомив патрулю ОБСЄ, що він отримав розпорядження нікого не пропускати на територію об'єкта.

Бойовики не пускали спостерігачів Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ до місця постійного місця зберігання важкого озброєння протягом деякого часу.

Про це йдеться у звіті місії за понеділок, пише «Слово і Діло».

Так, біля постійного місця зберігання важкого озброєння озброєний член так званої «ЛНР» повідомив патрулю місії, що він отримав розпорядження нікого не пропускати на територію цього об'єкта.

«Після того, як він завершив розмову телефоном, він ще раз підтвердив, що йому не дозволено пропускати спостерігачів до місця зберігання озброєння», – зазначили в прес-службі.

За даними ОБСЄ, після того, як спостерігачі зв'язалися з іншими проросійськими найманцями, їх пропустили на територію об'єкта.

«На південний схід від Саханки два члени «ЛНР» в одязі військового типу підійшли до патруля місії, при цьому їхні автомати були зняті із запобіжників. Записавши номерні знаки автомобілів СММ, а також ім'я та прізвище старшого патруля, вони почали вимагати, щоб спостерігачі залишили цей район», – уточнили в прес-службі.

Стало відомо, коли в Україну приїде новий керівник ОБСЄ.

Нагадаємо, представники фракції БПП вважають, що з продовженням мандата місії ОБСЄ можуть виникнути проблеми, якщо до її складу входитимуть росіяни. Втім, українські вояки в зоні АТО побоюються можливого виводу іноземних спостерігачів.

Як уже повідомляло «Слово і Діло», термін роботи місії в Україні спливає в березні 2018 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: