В ОБСЄ пояснили, чому не змогли перевірити вміст гумконвоя РФ

Читать на русском
В ОБСЄ повідомили, що не змогли перевірити вміст російського гумконвоя, який РФ відправила на Донбас.

В ОБСЄ повідомили, що не змогли перевірити вміст російського гумконвоя, який РФ відправила на Донбас.

Про це йдеться в звіті ОБСЄ, передає «Слово і Діло».

Як сказано в звіті, сепаратисти заблокували перевірку, заявивши, що для цього необхідно отримати дозвіл інших представників так званої ЛНР.

«У Луганську чотири члени ЛНР (двоє з яких були озброєними) не дозволили патрулю місії піти на територію об'єкта з автоколоною з 10 тентованих вантажiвок з російськими номерними знаками і написом гуманітарна допомога від Російської Федерації. Один з членів ЛНР повідомив спостерігачам про те, що для доступу до об'єкта їм необхідно мати дозвіл від інших членів ЛНР», - повідомили в ОБСЄ.

Місія ОБСЄ на Донбасі: чотири роки роботи, чи буде п'ятийМандат моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі закінчується 31 березня. І цього разу в Україні прогнозують проблеми з продовженням роботи місії.

Раніше повідомлялося, що на непідконтрольну частину Донбасу з Росії 25 січня відправився 73 так званий гуманітарний конвой.

Як відомо, що термін дії мандата місії на території України закінчується в березні.

Також, Слову і Ділу стало відомо, що у вирішенні питання щодо продовження роботи місії ОБСЄ можуть виникнути проблеми, пов'язані з неприпустимістю участі в ній представників країни-агресора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: