Мандат місії ОБСЄ на Донбасі закінчується – Хуг

Читать на русском
Термін дії Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні закінчується в березні 2018 року.

Перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг заявив про те, що термін дії місії на території країни закінчується в березні 2018 року.

Про це він сказав у Маріуполі під час спілкування з представниками місцевої громади, серед яких переважали журналісти, передає «Слово і Діло» з посиланням на 0629.com.ua.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що місія ОБСЄ матиме пункти в Авдіївці, Пісках, Горлівці, ДебальцевомуСказано 18 жовтня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Розповів він і про те, що робота ОБСЄ в Україні закінчується в березні 2018 року, й потрібне спільне рішення всіх членів про її продовження», – йдеться в повідомленні.

Також Хуг розповів, що роботу місія розпочала ще до початку конфлікту на сході країни 21 березня 2014 року на запрошення української сторони, й це рішення підтримали 57 країн-учасниць. Відтоді зміна в мандаті була лише щодо кількості спостерігачів (у бік збільшення), а Мінські угоди жодним чином не впливають на діяльність ОБСЄ.

При цьому журналісти підкреслюють, що спілкування не мало характеру дискусії, тому їм рекомендували не записувати те, що відбувається, на відео й не давати прямих цитат спікерів.

ОБСЄ заявила про ескалацію конфлікту на ДонбасіМісія ОБСЄ фіксує поступове збільшення кількості обстрілів у зоні проведення АТО на Донбасі.

Нагадаємо, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ підтвердила, що внаслідок обстрілу автобуса неподалік окупованої Оленівки в Донецькій області загинув чоловік віком 58 років.

Раніше СММ констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню порівняно з попереднім звітним періодом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: