У БПП розповіли, чи потрібна місія ОБСЄ на Донбасі

Читать на русском
У БПП вважають, що продовження мандату місії ОБСЄ на Донбасі залежить від того, чи буде вирішене питання з миротворцями.

У «Блоці Петра Порошенка» вважають, що Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ на Донбасі може припинити роботу.

Про це «Слову і Ділу» розповів народний депутат від фракції БПП, член комітету ВР з питань національної безпеки та оборони Олександр Бригинець.

«Безумовно, введення миротворців ООН було б значно кращим виходом із ситуації. Але поки не вирішене питання з миротворцями, місія ОБСЄ – найкраща можливість публічного міжнародного контролю над подіями, які відбуваються на Донбасі», – зазначив Бригинець.

За словами народного депутата, українська сторона має свої претензії до місії ОБСЄ на Донбасі.

«Зокрема, ключовим для мене є те, що вони не можуть вести свої спостереження в нічний час. Це викликає велику недовіру, дозволяє росіянам вести нічну війну. Але сьогодні місія залишається актуальною. Якщо за цей місяць ухвалять якесь інше рішення, яке виведе нас на швидке вирішення питання з миротворцями, то, можливо, потреби в місії не буде. Але поки що я не бачу такого реально швидкого розвитку подій», – сказав Бригинець.

Як уже повідомляло «Слово і Діло», термін роботи місії на Донбасі спливає в березні 2018 року.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні (СMM) почала свою роботу 21 березня 2014 року на підставі запиту від уряду України до ОБСЄ та консенсусного рішення всіх 57 країн-учасниць ОБСЄ.

Наразі в ОБСЄ стурбовані підготовкою до ескалації на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: