Депутати пояснили, як ОБСЄ допомагає Україні виграти інформаційну війну

Читать на русском
У Раді вказують на те, що ОБСЄ допомагає України не програти інформаційну війну проти Росії, тому потрібно продовжити роботу місії.

У комітеті ВР з питань національної безпеки і оборони вважають, що Україна обов’язково має просити ОБСЄ продовжити місію спостреження на Донбасі.

Таку думку висловив «Слову і Ділу» народний депутат від фракції «Самопомочі», член комітету Тарас Пастух.

У БПП розповіли, чи потрібна місія ОБСЄ на ДонбасіУ БПП вважають, що продовження мандату місії ОБСЄ на Донбасі залежить від того, чи буде вирішене питання з миротворцями.

«Важливо розуміти, що спостережна місія ОБСЄ – це не та місія, яка покликана погасити конфлікт, умиротворити сторони, посадити їх за стіл переговорів. Бо не всі люди чітко розуміють її функції та завдання, покладаючи якісь певні надії, які потім не виправдовуються. Завдання місії – інформувати країни, які стали засновниками ОБСЄ, та міжнародну спільноту про ситуацію в зоні конфлікту», – пояснив Пастух.

Народний депутат підкреслив, що присутність міжнародних спостерігачів у зоні конфлікту вигідна для України, бо вони дають не ту точку зору на ситуацію, яку хотіла б давати Росія.

«З огляду на те, що інформаційні можливості Росії набагато вищі, ніж в України, без об’єктивної інформації ОБСЄ ми б програли інформаційну сферу. ОБСЄ інформує, що відбуваються обстріли з боку терористів, що не відведена зброя, що там порушуються права людини. До цієї інформації прислуховуються в світі. І звіти ОБСЄ викликають більше довіри, ніж пропагандистські повідомлення ЗМІ Росії», – зазначив він.

Як уже повідомляло «Слово і Діло», термін роботи місії в Україні спливає в березні 2018 року.

Представники фракції БПП вважають, що з продовженням мандата місії ОБСЄ можуть виникнути проблеми, якщо до її складу входитимуть росіяни. Втім, українські вояки в зоні АТО побоюються можливого виводу іноземних спостерігачів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: