Життя після ОБСЄ: в зоні АТО побоюються виведення іноземних спостерігачів

Читать на русском
У зоні АТО не в захваті від роботи представників ОБСЄ, але побоюються наслідків їх виведення. Якщо місія не продовжить свою роботу,  бойовики відчують ще більшу безкарність.

На передовій обговорюють наслідки можливого виведення спостерігачів Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ, у зв'язку із завершенням дії її мандату.

Про це розповів «Слово і Діло» офіцер, близький до командування оперативно-тактичного угруповання (ОТУ) «Донецьк».

Чотири роки ОБСЄ на Донбасі: місія здійсненна?В ОБСЄ повідомили про те, що термін дії місії на території країни закінчується в березні 2018 року. Чи залишиться ОБСЄ на Донбасі та наскільки ефективно виконує свої завдання, міркували фахівці.

«Ми обурюємося, коли представники ОБСЄ не помічають порушення режиму тиші тим боком. Сердимося, коли вони пишуть про це абстрактно. Ось, буквально в останньому звіті вказують, що на Світлодарськ дузі понад 400 вибухів за тиждень. А могли б вказати, звідки це все прилітало по наших позиціях», - каже військовий.

Разом з цим, за його словами, офіцери побоюються, що, якщо ОБСЄ не продовжить свою місію, то бойовики відчують ще більшу безкарність, і доведеться також розглядати варіант з пошуком нових спостерігачів.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що місія ОБСЄ матиме пункти в Авдіївці, Пісках, Горлівці, ДебальцевомуСказано 18 жовтня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Під Волновахою є кафе з шашликами. Там постійно припарковані автомобілі ОБСЄ. Ми жартуємо, мовляв, «робота кипить». Але, насправді, їх діяльність дуже важлива. Краще вже такий моніторинг, додаткові свідоцтва агресії, ніж зовсім нічого», - підсумував офіцер.

Як уже повідомляло «Слово і Діло», мандат СММ ОБСЄ на Донбасі закінчується в березні.

У Раді назвали варіанти, при яких продовження мандата СММ ОБСЄ не знадобиться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: