Розенко анонсував прем'єру фільму про Петлюру

Читать на русском
В Україні цього року, крім прем'єри фільму Крути 1918, очікується ще один патріотичний фільм. Стірчка Таємні щоденники Симона Петлюри ще не завершена.

В Україні цього року, крім прем'єри стрічки «Крути 1918», очікується ще один патріотичний фільм – про Симона Петлюру.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко під час урочистостей, що відбулися біля Меморіалу пам'яті Героїв Крут на Чернігівщині 28 січня, повідомляє «Укрінформ».

Як Україна позбувається російського впливуПротягом минулого року в Україні заборонили виступати одіозним російським артистам, продавати сумнівного змісту книги та впускати до країни 1500 осіб, що загрожують національній безпеці.

«Пам'ять Героїв Крут ми хочемо увічнити в історії не лише через монументи. Ми з нетерпінням чекаємо цього року на прем'єру художнього фільму про Героїв Крут», – сказав він.

«Я переконаний, що цей фільм стане в один ряд із такими фільмами, як «Кіборги», що зібрав величезну аудиторію в Україні. Я переконаний, що він буде перекладений іноземними мовами та показаний у всьому світі», – додав Розенко.

«Цьогоріч ми очікуємо й прем'єри художнього фільму про Симона Петлюру – «Таємні щоденники Симона Петлюри». Це означає, що держава особливо звертає увагу на розвиток військово-патріотичного виховання в Україні. І так буде й надалі», – уточнив віце-прем'єр.

Він наголосив, що юнаки, які 1918 року загинули біля станції Крути, подали приклад усім – політикам, воїнам, волонтерам, нинішньому поколінню молоді.

Як відомо, цьогоріч у прокат вийде історичний фільм «Крути 1918. Захист». Це перший повнометражний фільм про легендарний бій студентів із більшовиками. Зйомки картини вже завершилися. Прем'єра в Україні запланована на 6 грудня 2018 року.

Раніше президент Петро Порошенко розповів, скільки фільмів в Україні зніматимуть за держкошти.

Тим часом «Кіборги» поборються за престижну кінопремію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: