Три українських фільми претендують на премію «Оскар»

Читать на русском
У 2018 році на церемонії Оскар будуть представлені відразу три українських фільми – Межа, Рівень чорного та Іній.

Цього року на церемонії «Оскар» будуть представлені відразу три українських фільми – «Межа», «Рівень чорного» та «Іній».

Точніше, «Межа» є українсько-словацькою картиною, висунутою від Словаччини на престижну кінопремію, а фільм «Іній», який висувається від Литви, - це ко-продукція України, Польщі, Литви та Франції,

Про це повідомляє УНІАН, передає «Слово і Діло».

Українське кіно: названа кількість фільмів, які вийдуть у прокат до кінця рокуДо кінця року в українських кінотеатрах вийдуть у прокат щонайменше 13 кінострічок вітчизняного виробництва.

У картині «Іній», до речі, знялася Ванесса Параді. На фестивалі в Каннах прем'єра фільму литовського режисера «Іній» про волонтерів, які везуть гуманітарну допомогу в Україну, зібрала величезний зал глядачів.

Цю новину на сторінці в соцмережі написав віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

Світова прем'єра «Межі» відбулася на Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах, де стрічка отримала приз за кращу режисуру.

«Від Словаччини на здобуття премії «Оскар» висунутий спільний україно-словацький фільм «Межа»! Фільм частково профінансований за рахунок коштів держбюджету. Нагадаю, що цей фільм цьогоріч уже має одну нагороду престижного кінофестивалю в Карлових Варах – «За найкращу режисерську роботу»!», – зазначив Розенко.

Чиновник привітав усіх причетних «до цієї унікальної події в історії українського кінематографа» і повідомив, що прем'єра «Межі» та прокат в українських кінотеатрах відбудеться в середині листопада.

Нагадаємо, 90-та церемонія нагородження «Оскар-2018» відбудеться четвертого березня в Лос-Анджелесі. Від України на премію представлена ​​стрічка «Рівень чорного» режисера Валентина Васяновича.

Раніше повідомлялося, що популярний київський кінофестиваль перенесли на травень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: