КНДР поставляла вугілля через Росію в обхід санкцій – Reuters

Читать на русском
КНДР протягом 2017 року, щонайменше тричі відправляла вугілля в Росію, яке потім було переправлене в Південну Корею і Японію, незважаючи на санкції ООН.

КНДР протягом 2017 року, щонайменше тричі відправляла вугілля в Росію, яке потім було переправлене в Південну Корею і Японію, незважаючи на санкції ООН.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела в західноєвропейській розвідці, передає «Слово і Діло».

Вугілля зі світових ринків в Україні: за які помилки влади доведеться платити українцямНаприкінці минулого року в Україну прибуло третє судно з американським вугіллям. Вперше цього року ми прийняли поставки з ПАР. Про закупівлю вугілля зі світових ринків розповіли експерти.

Відзначається, що вугілля з Північної Кореї поставлялося до російських портів Знахідка та Холмськ, після чого вирушало до Японії і Південної Кореї. За інформацією агентства, такі поставки тривають і в даний момент.

Агенство зазначає, що не може підтвердити, чи дійсно доставлене в російські порти вугілля потім поставлявся в Японію і Південну Корею. Крім того, невідомо, чи знали власники суден про походження вугілля і які компанії були залучені до цих угод.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що Україна купуватиме вугілля на Донбасі й надаліСказано 29 грудня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

МЗС Росії не відповіло на запит журналістів агентства.

Раніше з'явилася інформація, що бойовики ОРДО хочуть продавати вугілля в Африку.

Відзначимо, що 9 січня в Україну прибула перша в цьому році партія вугілля з Африки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: