В Україну прибула перша цьогоріч партія вугілля з Африки

Читать на русском
Перше в 2018 році судно з енергетичним вугіллям для компанії ДТЕК прибуло з ПАР до морського торговельний порту Южний.

Перше в 2018 році судно з енергетичним вугіллям для компанії ДТЕК прибуло з ПАР до морського торговельного порту «Южний».   Як повідомили УНІАН у прес-службі державного підприємства «МТП «Южний», 7 січня біля причалу №8 держпідприємства пришвартоване судно Panamax QI XIANG, пише «Слово і Діло».

На борту балкера 73 тисячі тонн енергетичного вугілля з ПАР для холдингу ДТЕК.

У прес-службі відзначили, що станом на ранок 9 січня в порту продовжують розвантажувати вугілля – залишилося близько 20 тисяч тонн вантажу. За словами керівника порту «Південний» Віталія Жуковського, Panamax QI XIANG – уже восьмий балкер із ПАР для ДТЕК, який приймає ввірене йому підприємство.

«Плануємо завершити розвантаження за півтори доби. Наступне судно з вугіллям очікуємо через тиждень», – сказав Жуковський.

Гройсман пояснив, за яких умов Україна нарощуватиме видобуток власного вугілляУряд зацікавлений у нарощуванні видобутку українського вугілля за умови повної безпеки праці шахтарів.

Як повідомлялося, Україна в січні-жовтні 2017 року збільшила імпорт кам'яного вугілля та антрациту в грошовому вираженні в 1,8 раза порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 2,151 мільярда доларів.

Нагадаємо, 12 вересня чергова партія африканського вугілля на 75 тисяч тонн прибула в Україну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: