Деескалація на Донбасі неможлива без РФ – МЗС

Читать на русском
МЗС закликає Росію до створення зони безпеки на Донбасі уздовж держкордону. Така зона є важливою для деескалації ситуації та мирного врегулювання на Донбасі.

Міністерство закордонних справ України закликає Росію до створення зони безпеки уздовж українсько-російського кордону.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС.

Місія ОБСЄ на Донбасі: чотири роки роботи, чи буде п'ятийМандат моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі закінчується 31 березня. І цього разу в Україні прогнозують проблеми з продовженням роботи місії.

«Закликаємо Росію до неухильного виконання взятих на себе зобов’язань у рамках Мінських домовленостей, зокрема положень пункту 4 Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року щодо встановлення контролю та постійного моніторингу ОБСЄ над тимчасово неконтрольованою ділянкою українсько-російського державного кордону, а також створення зони безпеки уздовж кордону з боку Росії, що є критично важливим для деескалації ситуації та мирного врегулювання на Донбасі», – йдеться в повідомленні.

Як повідомляють у відомстві, вчора на засіданні Постійної ради ОБСЄ ухвалили рішення про продовження мандата місії спостерігачів ОБСЄ на двох російських пунктах пропуску «Гукове» та «Донецьк».

«Підтримуючи продовження мандату місії спостерігачів ОБСЄ на двох російських пунктах пропуску «Гукове» та «Донецьк», Міністерство закордонних справ України висловлює глибоке розчарування позицією Росії, яка вкотре заблокувала розширення мандата місії на всю ділянку кордону, прилеглу до тимчасово неконтрольованої Урядом України території Донбасу», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Клімкін прокоментував «зустрічі» Порошенка та Путіна.

Раніше в МЗС повідомили, чому Україна не буде розглядатися пріоритетним членом НАТО.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: