У МЗС повідомили, чому Україна не буде розглядатися пріоритетним членом НАТО

Читать на русском
Олена Зеркаль підкреслює, що Україна не буде розглядатися потенційним кандидатом на отримання членства в НАТО за відсутності прогресу в реалізації необхідних реформ, і зокрема в приведенні ЗСУ до стандартів Альянсу.

Заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль підкреслює, що Україна не буде розглядатися потенційним кандидатом на отримання членства в НАТО за відсутності прогресу в реалізації необхідних реформ, і зокрема в приведенні ЗСУ до стандартів Альянсу.

Полторак пообіцяв внести зміни в Бойовий статутСказано 24 червня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Про це вона сказала в ефірі одного з телеканалів, передає «Слово і Діло».

Непрості рішення: чи варто очікувати деокупації Донбасу в 2018 роціУ питанні вирішення конфлікту на Донбасі досі відсутній прогрес. Усі можливі рецепти, відомі в дипломатії, вже були застосовані. Чи варто очікувати зрушень у питанні мирного врегулювання в 2018 році, прогнозував політолог Олександр Радчук.

«Що стосується НАТО, то зараз НАТО формує свій порядок денний по нових членах. Розглядаються як Балкани, так і інші країни. І зараз, якщо Україна не покаже конкретного прогресу, то ми знову будемо поза цим колом країн, які розглядаються як потенційні кандидати на членство в НАТО», - заявила Зеркаль.

У зв'язку з цим дипломат послалася на слова міністра закордонних справ Павла Клімкіна, який сказав, що Альянс стає для України пріоритетним завданням «із точки зору виконання наших планів, які традиційно виконуються не дуже якісно». Вона додала, що в Альянсі відстежують ситуацію в Україні. «До 2020 року насправді залишилося дуже мало часу», - сказала Зеркаль.

Раніше стало відомо, скільки військових частин переведуть на нову систему харчування.

Нагадаємо, в НАТО стурбовані активністю підводних човнів РФ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: