МЗС Білорусі: переговори щодо України можна перенести хоч до Антарктиди

Читать на русском
Переговори щодо України можна перенести хоч до Антарктиди, якщо буде впевненість в їхньому успіху, вважають у МЗС Білорусі.

У Білорусі вважають, що успіх переговорів щодо Донбасу не залежить від місця їх проведення.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей, коментуючи слова президента США Дональда Трампа про зміну місця переговорів щодо Донбасу.

Мінськ-2018. Геращенко озвучила пріоритетиУкраїна під час перемовин у Мінську наполягатиме на створенні експертної групи для пошуку зниклих безвісти та ексгумації тіл загиблих на Донбасі.

«Не Білорусь напрошувалася як майданчик для проведення переговорів щодо України, а керівники країн «нормандської четвірки» висловили прохання до Лукашенка прийняти у себе учасників зустрічей щодо врегулювання українського конфлікту», – сказав він.

За словами Макея, на відміну від інших, Білорусь «за лаврами миротворця не женеться». Також він нагадав, що Лукашенко неодноразово пропонував варіанти врегулювання «кризи», в тому числі готовність забезпечити контроль білоруськими миротворцями українсько-російського кордону й лінії зіткнення.

«Навряд чи щось залежить від місця проведення переговорів. Переговори щодо України можна перенести хоч до Антарктиди, якщо буде впевненість в успіху. Але для появи цієї впевненості потрібно, щоб усі залучені до конфлікту сторони, а також нібито «сторонні», але вельми зацікавлені держави були щиро націлені на припинення кровопролиття», – підсумував міністр.

Раніше президент США Дональд Трамп запропонував перенести з Мінська до іншого місця переговори щодо Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: