У МЗС Чехії зробили важливу заяву щодо окупації Криму

Читать на русском
Міністри закордонних справ Чехії та України обговорили ситуацію на Донбасі та в Криму, боротьбу з корупцією й реформи.

Міністри закордонних справ Чехії та України обговорили ситуацію на Донбасі та в Криму, боротьбу з корупцією й реформи.

Чехія підтримує суверенітет України й вважає окупацію Криму порушенням міжнародного права. Як інформує «Слово і Діло», про це заявив голова Міністерства закордонних справ Чехії Мартін Стропницький під час бесіди з українським колегою Павлом Клімкіним.

Клімкін обіцяє звертатися в міжнародні суди з приводу КримуСказано 8 листопада 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

«Ми вважаємо незаконну анексію Криму серйозним порушенням міжнародного права», – наголосив міністр.

Під час розмови сторони обговорили ситуацію в Криму, а також на Донбасі, перебіг політичних та економічних реформ в країні, боротьбу з корупцією та здійснення Угоди про асоціацію з ЄС.

Сенат Чехії назвав слова Земана про Крим неприйнятнимиВерхня палата парламенту (Сенат) Чехії ухвалила сьогодні постанову, в якій назвала слова президента країни Мілоша Земана про анексію Криму як «завершену справу» легітимізацією російської агресії в Україні.

Нагадаємо, раніше величезний скандал викликали слова президента Чехії Мілоша Земана, який заявив, що Україна має «зрозуміти Європу» й погодитися на грошову компенсацію в обмін на узаконення втрати Криму. Політик висловив побоювання, що якщо цього не станеться, то почнеться «європейська війна».

Раніше Чехія вже висловлювала безсумнівну підтримку цілісності та незалежності України, а також її прагненню до євроінтеграції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: