У МЗС розповіли, коли привезуть тіла загиблих у Кабулі українців

Читать на русском
Українців, які загинули під час теракту в готелі у Кабулі, 24 січня привезуть на батьківщину.

Українців, які загинули під час теракту в готелі у Кабулі, 24 січня привезуть на батьківщину.

Про це повідомила речник МЗС Мар'яна Беца, передає «Слово і Діло» з посиланням на «ВВС Україна».

«Репатріація тіл запланована на 24 січня», - заявила Беца.

Повертати тих, хто вижив, почали вже 22 січня. Хтось повертатиметься рейсовими літаками, інші - спецлітаком, який буде перевозити тіла загиблих.

Теракт у Кабулі: з готелю в Кабулі рятувалися на простирадлах – відеоВидання The Telegraph опублікувало відео, на якому люди рятуються з готелю у Кабулі під час терористичної атаки, використовуючи протирадла для спусків з балконів номерів.

Раніше МЗС повідомляло, що Україна готується направити в Кабул спецлітак, який забере тіла загиблих та поверне додому поранених громадян.

Нагадаємо, бойовики напали на готель у суботу ввечері. Звідти всю ніч лунали стрілянина і вибухи. Як повідомляє влада Афганістану, внаслідок багатогодинної спецоперації екстремісти були ліквідовані. За останніми даними, в результаті теракту загинуло щонайменше 18 осіб. Деякі джерела повідомляють про понад 40 загиблих.

У МЗС України підтвердили загибель семи українців (п'яти чоловіків і двох жінок) у результаті нападу на готель у Кабулі. У відомстві заявили, що особи п'ятьох загиблих вже ідентифіковано, однак з етичних міркувань імена вирішили поки не повідомляти. Також громадяни України були серед врятованих з готелю. Це ще 19 українців.

Відповідальність за напад взяла на себе терористична організація «Талібан».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: