В ОБСЄ зацікавилися російським гумконвоєм на Донбасі

Читать на русском
У СММ ОБСЄ пообіцяли моніторити ситуацію з черговим російським «гуманітарним конвоєм» на Донбасі і повідомити про нього в звіті.

У СММ ОБСЄ пообіцяли моніторити ситуацію з черговим російським «гуманітарним конвоєм» на Донбасі і повідомити про нього в звіті.

Про це заявив перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг на прес-брифінгу, передає «Укрінформ», пише «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 25 січняСитуація на сході країни станом станом на 06:00 25 січня 2017 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Як і в попередніх випадках, коли такі конвої проїжджали, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні буде моніторити ситуацію, якщо їй це буде дозволено. У нас є команда в Луганській області, є в Донецькій області, і члени цих команд готові здійснити моніторинг цього конвою. Результати їх роботи будуть відображені в звітах, які публікуються на сайті на трьох мовах», - розповів Хуг.

У той же час міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку з напрямком російського «гумконвоя» на Донбас.

МЗС направило російському зовнішньополітичному відомству ноту протесту з вимогою припинити вчинення протиправних дій і дотримуватися міжнародних норм і законодавства України.

Нагадаємо, 25 січня 73-тя колона МНС Росії з нібито гуманітарною допомогою висунулася на Донбас.

Раніше спецпредставник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер розповів про українців на Донбасі, які потребують гуманітарної допомоги.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: