У СБУ повідомили, скільки «заробили» одеські компанії на ремонті доріг

Читать на русском
Неякісне виконання підрядниками дорожніх робіт вплинуло на безпеку транспортної інфраструктури й призвело до багатомільйонних збитків бюджетів різних рівнів.

Низка одеських компаній вкрала за два роки понад 100 мільйонів гривень на ремонті автомобільних доріг.

Про це повідомляє прес-служба СБУ, передає «Слово і Діло».

Що обіцяють міністри КМУ у 2018 році: реформи, дороги та високі зарплатиСлово і Діло уважно стежить за обіцянками політиків та чиновників. Про те, які обіцянки виконали урядовці за цей рік, ми вже писали. А от про те, що запланували на 2018 рік – розкажемо зараз.

СБУ встановила, що низка компаній з Одеси протягом двох років отримувала замовлення на будівництво та ремонт автодоріг у різних регіонах України, й під час держзакупівель власники компаній змовлялися з організаторами для того, щоб отримувати «вигідні» контракти.

«Ділки також застосовували схеми з ухилення від сплати податків, завищення вартості проведених робіт і використаних матеріалів. Оперативники спецслужби встановили, що загальна сума привласнених лише за два роки коштів становить понад 100 мільйонів гривень. У судовому порядку вже доведене ухилення підприємцями від сплати податків у сумі 5 мільйонів гривень. За матеріалами спецслужби Антимонопольний комітет застосував щодо групи компаній штрафні санкції в сумі понад 37 мільйонів гривень і заборонив брати участь у державних закупівлях терміном на три роки. Матеріали кримінального провадження наразі перебувають на розгляді суду», – наголошується в повідомленні.

Фінансування доріг у 2018 році: що запланували та в чому ризикУряд України має намір направити на ремонт автодоріг понад 40 мільярдів гривень у 2018 році. Про фінансування доріг розповіли експерти.

Неякісне виконання підрядниками дорожніх робіт вплинуло на безпеку транспортної інфраструктури й призвело до багатомільйонних збитків бюджетів різних рівнів.

Раніше СБУ затримала громадянина Узбекистану, оголошеного в розшук за екстремізм.

Відзначимо також, що СБУ заблокувала збут зброї в Одеській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: