СБУ затримала громадянина Узбекистану, оголошеного в розшук за екстремізм

Читать на русском
В Одеській області СБУ затримала громадянина Узбекистану, оголошеного в міжнародний розшук за підозрою в екстремізмі.

В Одеській області СБУ затримала громадянина Узбекистану, оголошеного в міжнародний розшук за підозрою в екстремізмі.

Про це повідомляється на сайті СБУ, передає «Слово і Діло».

«Співробітники Служби безпеки України за інформацією Інтерполу і Європолу затримали в Одеській області громадянина Узбекистану, оголошеного в міжнародний розшук за скоєння особливо тяжких злочинів», - заявили в СБУ.

Відзначається, що затриманий брав активну участь в діяльності міжнародного релігійно-екстремістського угрупування «Джихадчілар» («Джихадисти»), а також входив до складу структурного підрозділу угруповання «Жамаат».

«Затриманий, зокрема, відповідав за вербування нового поповнення до лав екстремістів, а також пропагував ідеологію радикального ісламу», - підкреслюють у СБУ.

Підсумки 2017 року: поразки та перемоги УкраїниОднією з провальних подій року, що минає, є протистояння новостворених антикорупційних органів та правоохоронців старого гарту.

За інформацією правоохоронців, діяльність з розповсюдження релігійно-екстремістської ідеології і залучення нових членів в «Джихадчілар» громадянин Узбекистану мав намір проводити і на території України.

На даний час вирішується питання про застосування до затриманого екстрадиційного арешту з подальшою його передачею органам державної безпеки Узбекистану.

Раніше з'ясувалося, скільки людей розшукує СБУ в підозрі за держзраду.

Нагадаємо також, СБУ викрила хабарників у військових комісаріатах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: