У МОЗ заявили про проблеми в лікуванні гемофілії у дітей

Читать на русском
За словами Стефанишиной, квоти на закупівлю ліків визначені на підставі того, скільки грошей закладено в державному бюджеті для придбання препаратів.

В Україні є проблеми з наявністю медикаментів для лікування гемофілії у дітей.

Про це в інтерв'ю «РБК-Україна» заявила заступник міністра охорони здоров'я з питань євроінтеграції Ольга Стефанишина, яка з 11 січня керує в Міністерстві охорони здоров'я закупівлею ліків, передає «Слово і Діло».

«Поки не працює електронна система обліку ліків, наші дані про потреби в медикаментах можуть відрізнятися від реальної ситуації в регіонах. Зараз є проблеми з наявністю медикаментів для лікування гемофілії у дітей, деяких орфанних (рідкісних, - ред.) захворювань. По інших програмах Україна більш-менш забезпечена», - заявила вона.

За словами Стефанишиной, квоти на закупівлю ліків визначені на підставі того, скільки грошей закладено в державному бюджеті для придбання препаратів.

«Але важливо розуміти, що весь цей час ми говоримо не про реальну потребу пацієнтів із тими чи іншими захворюваннями, а про квоти на закупівлю ліків, які визначені на підставі того, скільки грошей закладено в державному бюджеті для придбання препаратів. Наприклад, квота, яка виділена на дорослу онкологію, покриває потребу в медикаментах приблизно на 30%»- додала вона.

Раніше стало відомо, скільки щорічно реєструють хворих на дифтерію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: