У МОЗ розповіли, які щеплення потрібно оновити

Читать на русском
Міністерство охорони здоров'я України закликає до вакцинації дітей від дифтерії та ревакцинації дорослих.

Міністерство охорони здоров'я України закликає до вакцинації дітей від дифтерії та ревакцинації дорослих.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні відомства.

Спалах кору: епідеміологічна ситуація в УкраїніСпалах кору зафіксовано в Україні на початку року. Слово і Діло розбиралося, чим небезпечне захворювання і що в Україні з вакцинацією.

«У зв'язку з небезпекою захворювання й низьким рівнем вакцинації в Україні МОЗ рекомендує вакцинацію дітей та ревакцинацію дорослих», – зазначають у МОЗ.

Згідно з даними, станом на 1 січня 2018 року в країні було 2,7 млн доз вакцин АКДП, 700 тис. доз вакцини АДП і 6,1 млн доз АДП-М. При цьому за 11 місяців 2017 року всі три дози вакцини АКДП отримали 45,4% дітей віком до 18 місяців, своєю чергою 38,7% дорослих отримали вакцину АДС-М.

Крім того, у відомстві зазначили, що на сьогодні в Україні є 900 доз протидифтерійної сироватки, необхідної для лікування захворювання.

«Дифтерія небезпечна тим, що без негайного введення сироватки близько 50% хворих можуть померти, навіть із сироваткою залишається ризик смерті до 20%», – ідеться в повідомленні.

Під час епідемії дифтерії в Україні з 1991 до 1998 року, спричиненої низьким рівнем вакцинації та ревакцинації, було зареєстровано близько 20 тис. випадків захворювання, 696 із них мали летальний кінець.

«Єдиний спосіб захиститися від дифтерії й попередити розвиток небезпечних ускладнень – вакцинація дітей і ревакцинація дорослих кожні десять років», – наголошується в повідомленні.

Раніше очільниця МОЗ заявила, що в Україні з початку спалаху захворюваності на кір уже померли вісім людей.

Нагадаємо, лікар-педіатр Євген Комаровський попередив населення України, що після спалаху кору прийде ще одна дуже серйозна інфекція.

Також стало відомо, звідки в Україну прийшов кір.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: