МОЗ підписав угоди з міжнародними організаціями на закупівлю ліків

Читать на русском
Міністерство охорони здоров'я підписало угоди з міжнародними організаціями, які закуплять ліки для України за бюджетні кошти 2017 року.

Міністерство охорони здоров'я підписало угоди з міжнародними організаціями, які закуплять ліки для України за бюджетні кошти за 39 державними програмами на загальну суму 5,9 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ України, передає «Слово і Діло».

Рік на посаді в. о. міністра охорони здоров'я: як виконує обіцянки Супрун?Сьогодні, 27 липня, виповнюється рік, як Уляна Супрун очолила Міністерство охорони здоров'я. «Слово і Діло» відстежило, наскільки відповідально вона виконувала свої обіцянки.

Кожна четверта компанія-виробник – українська. Деякі програми, на які минулого року не подавалися безпосередньо виробники, цьогоріч були закуплені виключно через прямі договори з виробниками. Наприклад, ліки для дитячої гемофілії повністю закупили безпосередньо у виробників. Лише один лот на загальну суму в 15 тисяч доларів закупили через дистриб'ютора.

Закупівля ліків через міжнародні організації також відкрило вікно можливостей для українських виробників для виходу на міжнародні ринки. Наприклад, ПРООН тепер закуповує ліки від туберкульозу українського виробника для уряду Молдови.

Раніше Володимир Гройсман планував розширювати перелік «Доступних ліків».

Нагадаємо, що з 1 липня МОЗ встановив нові граничні ціни на ліки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: