У МОЗ розповіли про епідемію грипу

Читать на русском
У жодній з областей епідемічний поріг захворюваності не перевищений. Найбільше хворих на Київщині, а найменше – на Закарпатті.

Протягом першого тижня 2018 року активність грипу в регіонах України залишається низькою. У жодній з областей епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ не перевищений.

Як інформує «Слово і Діло», такі дані оприлюднив МОЗ.

Яких штамів грипу українцям остерігатися в цьому сезоні?«Слово і Діло» розібралося, якими новими штамами грипу українці хворітитимуть в епідсезоні 2017/2018.

Як зазначається, на грип і ГРВІ за перший тиждень нового року захворіли 127 тисяч 871 особа, що типово для цієї пори року, й на 13,3% менше за показники минулого тижня. Серед хворих 66,1% – діти віком до 17 років.

Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ зареєстрували в Київській області – 529,5, найменший у – Закарпатській, 151,8 на 100 тис. населення.

В цілому шпиталізовані 4,4% осіб від загальної кількості захворілих, серед них найбільше дітей віком 0-4 роки. Також зазначено, що смертей через ускладнення від грипу на цьому тижні не зафіксовано.

За звітний період досліджено 57 зразків матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип та ГРВІ, у 8 випадках визначена РНК вірусу грипу типу B.

З початку сезону щеплення проти грипу зробили 175 тисяч 674 особи.

Нагадаємо, у Франції епідемія грипу, померли більш ніж 30 людей.

В Україні зросла кількість хворих на кір.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: