У МОЗ зробили заяву щодо кору в Україні

Читать на русском
У Міністерстві охорони здоров'я України повідомили, що на сьогодні в Україні захворіли близько 200 осіб, а епідемії цієї хвороби в країні поки не спостерігається.

У Міністерстві охорони здоров'я України повідомили, що на поточний момент на кір в Україні захворіли близько 200 осіб, а епідемії цієї хвороби в країні поки не спостерігається.   З такою заявою виступила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун перед засіданням уряду, пише «Слово і Діло».

«Загалом в Україні (захворіли на кір – ред.) десь 200 осіб», – сказала вона.

На запитання журналістів про те, чи йдеться про оголошення в Україні епідемії кору, вона зазначила: «Ні, епідемії немає».

Супрун вважає, що Україна має вийти на рівень 95% за зробленими щепленнями від кору.

При цьому в. о. міністра додала, що на сьогодні всі області повністю забезпечені необхідними вакцинами.

Перевірять довідки: дітей без щеплень від кору не пустять до шкіл і садківЧерез загрозу епідемії кору столичні школи та садочки перевірять на наявність у дітей довідок про щеплення. Також влада говорить про те, що дітей без довідок до колективу не пускатимуть.

Нагадаємо, Київська міська державна адміністрація тимчасово заборонила роботу цирку «Кобзов» через спалах кору.

Раніше повідомлялося, що в Києві з початку року захворіли 43 дитини. При цьому понад 20 хворих виявлені серед тих, хто відвідував цирк «Кобзов».

Нагадаємо, в МОЗ також порахували хворих на кір. Зокрема, в Херсонській області зафіксували два випадки захворювання на кір у дорослих, у шістьох – підозру на хворобу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: