Стало відомо, чому в зоні АТО немає обстрілів

Читать на русском
У зоні АТО дотримується тиша в зв'язку з приїздом представника ОБСЄ Александра Хуга. Доба пройшла без обстрілів.

У зоні АТО дотримуються тиші в зв'язку з приїздом першого заступника голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Александра Хуга.

Про це «Слову і Ділу» повідомили бійці, що несуть службу в Донецькій області.

Святкове «перемир'я»: динаміка обстрілів сил АТОСитуація в зоні АТО залишається напруженою. З 22 грудня до 22 січня було зафіксовано 180 обстрілів, 13 українських військових загинули.

«Александр Хуг уже заявив про те, що на Донбасі готується ескалація. І зараз жодна зі сторін не зацікавлена ​​в тому, щоб ОБСЄ робила подібні заяви», – прокоментував «Слову і Ділу» офіцер, який служить під Донецьком.

За даними прес-центру штабу АТО, вперше за довгий час доба, 23 січня, пройшла без обстрілів – бойовики не порушували режим тиші, передбачений Мінськими угодами.

Разом із тим бійці все ж чекають відновлення обстрілів у зв'язку із 45-річчям командувача силами АТО та Десантно-штурмовими військами генерал-лейтенанта Михайла Забродського.

«Сьогодні (24 січня – ред.) командувачу виповнюється 45 років. Бойовики прекрасно знають про цей ювілей і можуть почати обстріл. Особливо по позиціях, які утримують десантники », – повідомив співрозмовник видання.

Як уже повідомляло «Слово і Діло», термін роботи місії ОБСЄ в Україні спливає в березні 2018 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: