ОБСЄ стурбована підготовкою до ескалації на Донбасі

Читать на русском
Спостерігачі СММ ОБСЄ фіксують ознаки підготовки до ескалації бойових дій на сході України.

Перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг заявив, що за минулий тиждень у зоні АТО підвищився рівень насильства, а ознаки того, що сторони готуються до активізації конфлікту, спостерігаються всюди.

Про це він сказав скайп-включенням із Донецька, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

Зведення штабу АТО 23 січня: шість обстрілів, загинув один боєцьПротягом минулої доби 22 січня бойовики шість разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, внаслідок чого загинув український військовослужбовець.

«Усюди ми фіксуємо ознаки того, що сторони готуються до ескалації конфлікту. Сторони готуються до активізації конфлікту», – заявив Хуг.

Він наголосив, що сторони не займаються відведенням озброєнь.

«ОБСЄ публікує звіти про постійну присутність техніки в тих районах, де її не має бути. Всі зареєстровані порушення режиму припинення вогню свідчать про те, що немає бажання припинити це. Інцидент в Оленівці є однією з численних ситуацій, яка свідчить про те, що насильство триває», – додав Хуг.

Він також повідомив, що в зоні АТО за минулий тиждень підвищився рівень насильства.

«Кількість порушень режиму припинення вогню була вищою, ніж тиждень до цього. Ми зафіксували вдвічі більше порушень у Світлодарську – понад 400 вибухів», – зазначив Хуг.

Раніше в ОБСЄ заявили, що термін дії місії на території України спливає в березні 2018 року.

Нагадаємо, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ підтвердила, що внаслідок обстрілу автобуса неподалік окупованої Оленівки в Донецькій області загинув чоловік 58 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: