У Порошенка прогнозують проблеми з продовженням мандата ОБСЄ в Україні

Читать на русском
Після того, як Порошенко підпише закон про реінтеграцію Донбасу, перебування представників Росії в складі місії стане неможливим.

У вирішенні питання щодо продовження роботи місії в ОБСЄ можуть виникнути проблеми, пов'язані з неприпустимістю участі в неї представників країни-агресора.

Про це «Слову і Ділу» розповів народний депутат від фракції БПП, член комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Олександр Бригинець.

«Після того, як президент підпише закон про реінтеграцію Донбасу, в якому Росія визнана агресором, перебування російських спостерігачів у ОБСЄ, як на мене, буде неможливим. І це буде своєрідною проблемою для самої ОБСЄ. Оскільки там усі рішення ухвалюються консенсусом, і Росія, зрозуміло, влаштує істерику з приводу того, що з місії можуть виключити її людей. Тому це може поставити під загрозу перебування на Донбасі самої місії», – зазначив нардеп.

Вирішити питання, на думку Бригинця, Захід може, зокрема, за допомогою більш жорсткої позиції в цьому питанні.

Святкове «перемир'я»: динаміка обстрілів сил АТОСитуація в зоні АТО залишається напруженою. З 22 грудня до 22 січня було зафіксовано 180 обстрілів, 13 українських військових загинули.

«Втім, якщо питання на рівні ОБСЄ не буде вирішене, всім доведеться думати, яким чином інакше вирішувати конфлікт, проводити лінію спостереження, узгоджувати процеси в рамках перемир'я тощо. Тобто завдяки закону про реінтеграцію нас очікує величезна хвиля всіляких змін, процесів, у тому числі пов'язаних із місією ОБСЄ», – сказав він.

Як уже повідомляло «Слово і Діло», мандат СММ ОБСЄ на Донбасі закінчується в березні. Раніше в БПП назвали варіанти, за яких продовження мандату СММ ОБСЄ не знадобиться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: