ГПУ підозрює чиновника Київської ОДА у брехні в декларації

Читать на русском
Співробітники Генпрокуратури розслідують можливу брехню в декларації одного з чиновників Київської облдержадміністрації.
Генеральна прокуратура

Генеральна прокуратура України підозрює заступника начальника відділу технічного нагляду департаменту регіонального розвитку і житлово-комунального господарства Київської обласної державної адміністрації Віталія Кашку в декларуванні недостовірної інформації.

Про це йдеться в одному із судових рішень Печерського районного суду міста Києва, пише «Слово і Діло».

Згідно з матеріалами досудового розслідування, Кашка в електронній декларації за 2016 рік не вказав той факт, що він є співзасновником ТОВ «ВІФ». Відповідно до реєстру юросіб, станом на 26 травня 2016 року Кашка володів часткою в статутному капіталі ТОВ «ВІФ» у розмірі 375 гривень та входив до списку співзасновників компанії, але в декларації відсутні дані про це.

Також за версією ГПУ, чиновник КОДА не вказав у декларації за 2016 рік факт користування квартирою, яку він орендував. До того ж у Генпрокуратурі відзначають, що в Кашки та його дружини не було достатньо грошей для придбання квартири за 1,14 млн грн, що підтверджується інформацією Державної фіскальної служби про доходи подружжя.

Зазначена квартира була арештована судом у середині серпня, щоправда, арешт зняв Апеляційний суд міста Києва місяць тому. Суд зняв арешт через те, що на момент ухвалення рішення чиновнику ОДА не повідомили про підозру – офіційно йому висунули підозру лише 21 вересня.

Крім того, Генпрокуратура намагалася стягнути на користь державного бюджету з Кашки заставу в розмірі 48 тисяч гривень, яку він вніс як альтернативу запобіжного заходу. За інформацією слідства, чиновник порушував покладені зобов'язання та спілкувався з одним зі свідків у зазначеному провадженні. Однак суд не побачив порушень і відмовив у стягненні.

Нагадаємо, НАБУ почало перевірку нардепа від «Опоблоку» за фактами неправди в декларації.

Раніше також Бюро перевіряло прокурора ГПУ за фактами брехні в декларації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: