НАБУ перевіряє Омеляна за фактами неправди в декларації та незаконного збагачення

Читать на русском
Співробітники Антикорупційного бюро взялися за перевірку електронної декларації чинного голови Мінінфраструктури.
Володимир Омелян

Детективи Національного антикорупційного бюро перевіряють міністра інфраструктури Володимира Омеляна за фактами можливого декларування недостовірної інформації та незаконного збагачення.

Про це йдеться в одному з рішень Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як вважають детективи НАБУ, Омелян разом із дружиною з грудня 2016 роки проживаює в житловому будинку, що належить двоюрідній племінниці дружини міністра, проте в декларації він не вказав цього. Згідно з інформацією Державної фіскальної служби, двоюрідна племінниця дружини Омеляна не мала можливості придбати будинок, орієнтовна вартість якого становить 7 мільйонів гривень.

Також мати власника цього будинку в період з 23 березня 2009 року до 23 березня 2011 року видавала довіреність Омеляну на право керування автомобілем Lexus RX 350, що, за версією Бюро, свідчить про їхні довірчі відносини.

Подарунки люблять усі, понадто слухняні чиновникиУкраїнські чиновники та держслужбовці чи не щодня отримують подарунки у вигляді квартир, маєтків, автівок, і майже завжди від родичів.

Детектив у своєму клопотанні повідомив, що міністр інфраструктури в е-декларації за 2016 рік вказав місцем фактичного проживання квартиру в Києві, яка належить його дружині, хоча, за даними НАБУ, він уже мешкав у цьому будинку.

«Зазначено, що відомості, надані особою №3 (Володимиром Омеляном – ред.) у декларації за 2016 рік, відрізняються від достовірних на 7 мільйонів гривень, що становить понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб», – йдеться в документі.

Крім того, Омелян користується автомобілем BMW X5 свого брата орієнтовною вартістю 1,59 млн грн, проте також не зазначив це в деклараціях за 2015-2016 роки. Детектив НАБУ вказав, що користування міністром цим авто підтверджується договором добровільного страхування між братом міністра й страховою компанією, в якому вказаний номер члена Кабміну.

Детектив НАБУ просив надати доступ до інформації щодо мобільного номера Омеляна, що перебуває у володінні «Київстару». Суд частково задовольнив клопотання працівника Бюро.

Нагадаємо, «Слово і Діло» дізналося, що НАБУ перевіряє ще одного нардепа за фактами декларування недостовірної інформації.

Раніше стало відомо, що детективи Бюро вважають, що нардеп Вадим Новинський незаконно збагатився.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: