НАБУ перевіряє прокурора ГПУ за фактами неправди в декларації

Читать на русском

Детективи Антикорупційного бюро проводять розслідування за фактами неправди в декларації прокурора одного з відділів Генпрокуратури.

Детективи Національного антикорупційного бюро ведуть досудове розслідування за фактом можливого декларування недостовірної інформації прокурором Генеральної прокуратури, ймовірно, Романом Корсуном.

Про це йдеться в одному з судових рішень, ухвалених кілька тижнів тому, повідомляє «Слово і Діло».

За версією детектива, прокурор відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення управління нагляду за дотриманням законів СБУ та ДПСУ департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності ГПУ не вказав у електронній декларації за 2016 рік корпоративні права своєї дружини в страховій компанії «Довіра-Поліс», а також той факт, що вона є одним із співзасновників цієї компанії та її бенефіціарним власником.

Йдеться про прокурора Романа Корсуна та його дружину Ольгу. Відповідно до реєстру юросіб, станом на 11 серпня 2016 року в списку засновників і бенефіціарів страхової компанії «Довіра-Поліс» зазначена дружина прокурора Ольга із внеском до статутного фонду в розмірі 25 мільйонів гривень. У НАБУ додали, що станом на 31 грудня 2016 року, Ольга Корсун також значилася засновником компанії. В електронній декларації прокурора ГПУ за 2016 рік дійсно не зазначена ця інформація.

Як вказується в клопотанні, згідно з протоколом загальних зборів компанії «Довіра-Поліс» від 3 червня 2016 року, дружина прокурора ГПУ включена до складу учасників компанії і їй була продана частка в статутному капіталі в розмірі 16,23%, що становить 25 млн грн, що належить ТОВ ІФК «Тортуга». Згідно з договором купівлі-продажу, вартість цієї частки становить 25 млн грн, яку Ольга Корсун має заплатити шляхом перерахування грошових коштів на рахунок «Тортуги» до 5 червня 2017 року або у вексельній формі.

Детективи НАБУ встановили, що у ТОВ ІФК «Тортуга» відкритий рахунок в Артем-Банку, на який могли прийти гроші від дружини прокурора ГПУ за куплену частку в страховій компанії. У зв'язку з цим Бюро просило суд надати тимчасовий доступ до речей і документів, наданих для відкриття та обслуговування рахунку «Тортуги» в Артем-Банку.

Суд повністю задовольнив клопотання детектива.

Крім того зазначимо, що раніше старший слідчий з особливо важливих справ Генеральної інспекції ГПУ Микола Пахович намагався отримати доступ до е-декларації Корсуна в рамках цього провадження, але суд визначив підслідність за НАБУ.

Нагадаємо, «Слово і Діло» дізналося, що Бюро перевіряє співробітників НБУ та VAB Банку за фактами привласнення п'яти мільярдів.

Раніше ми також з'ясували, що НАБУ перевіряє міністра інфраструктури Володимира Омеляна за фактами неправди в декларації й незаконного збагачення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: