НАБУ перевіряє ще одного нардепа за фактами неправди в декларації

Читать на русском

Детективи Антикорупційного бюро вважають, що один із членів парламенту від пропрезидентської фракції збрехав у е-декларації.
Олександр Третьяков

Детективи Національного антикорупційного бюро перевіряють електронні декларації за 2015 і 2016 роки чинного народного депутата за фактами декларування недостовірної інформації – забув про дві квартири в Ізраїлі.

Про це йдеться в матеріалах кримінального провадження НАБУ, в рамках якого детективи подали клопотання до суду, повідомляє «Слово і Діло».

Згідно з версією слідства, депутат не вказав у е-деклараціях дві квартири в Тель-Авіві в житловому хмарочосі Residential Tower Royal Beach TLV, якими він користується. Як зазначає детектив, ці квартири в 2011 році придбала компанія Structure One Corp., зареєстрована на Британських Віргінських островах. За інформацією слідства, Structure One Corp. підконтрольна нардепу через представника цієї компанії.

Йтися може про нардепа від фракції «Блоку Петра Порошенка» Олександра Третьякова та його бізнес-партнера – голову Святошинської районної державної адміністрації в місті Києві Володимира Каретка. Документ, в якому вказується, що Каретко є представником Structure One Corp., у своєму Facebook оприлюднив редактор програми «Гроші» Олександр Дубинський ще 3 лютого 2017 року.

Крім того, кінцевим бенефіціаром зазначеної офшорної компанії є помічник Третьякова Ярослав Бабій. Цю інформацію в своїй е-декларації вказала дружина помічника, начальник відділу філії НТКУ «Центральна дирекція «Українське радіо» Наталія Сальнікова.

До того ж у НАБУ вважають, що підтвердженням фактичного проживання політика в цих квартирах може слугувати квитанція оператора надання послуг доступу до мережі інтернет Bezeq від 6 лютого 2016 року. Фотографію цієї платіжки на ім'я Третьякова також оприлюднював Дубинський.

У клопотанні детектив просив надати компетентним органам Ізраїлю та НАБУ тимчасовий доступ до речей і документів, в яких міститься інформація про власників, орендарів і користувачів квартир, що перебувають у володінні Residential Tower Royal Beach TLV. Суд задовольнив прохання Бюро.

Нагадаємо, НАБУ розпочало перевірку начальника одного з управлінь ДСНС за фактами неправди в декларації.

Раніше детективи Бюро порушили провадження щодо нардепа Вадима Новинського за фактами ймовірного незаконного збагачення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: