Лукашенко доручив посилити державний кордон

Читать на русском
Президент Білорусі Олександр Лукашенко ухвалив рішення про охорону державного кордону Білорусі органами прикордонної служби в 2018 році.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко ухвалив рішення про охорону державного кордону Білорусі органами прикордонної служби в 2018 році.

Про це повідомляє «Белта», пише «Слово і Діло».

Зламаний нейтралітет: чим завершиться загострення відносин між Києвом та Мінськом?За останні кілька місяців офіційний Мінськ зробив кілька сигналів, які можна розцінювати як умисне псування відносин із Києвом. Із чим це пов’язано та до чого слід готуватися Україні, аналізував політолог Олександр Радчук.

Рішення про охорону держкордону ухвалили з урахуванням нових елементів ситуації. Серед них посилення суміжними державами охорони зовнішнього кордону ЄС у зв'язку з міграційною кризою, а також підвищенням рівня терористичної небезпеки в країнах Західної Європи, збереження високого ризику контрабандного переміщення до Білорусі зброї, боєприпасів, вибухових речовин та інших засобів терору.

Для вирішення цих завдань передбачається вдосконалення спільно з митними органами порядку пропуску через кордон фізичних осіб і транспортних засобів, вдосконалення системи моніторингу ситуації, впровадження в діяльність органів прикордонної служби нових технологій.

У рішенні також враховані зміни в структурі територіальних органів прикордонної служби, пов'язані з організацією нових підрозділів на українському та прибалтійському напрямках.

Раніше Лукашенко доручив розібратися з «найбільш дивним кордоном в Європі».

Також президент Білорусі заявив, що він «дуже хоче», щоб в Україні закінчилася війна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: