У Білорусі пояснили голосування проти резолюції щодо Криму

Читать на русском
У МЗС Білорусі заявили, що Генеральна Асамблея ООН – це не місце для обговорення і прийняття таких документів, як резолюція щодо Криму.

У МЗС Білорусі заявили, що Генеральна Асамблея ООН – це не місце для обговорення і прийняття таких документів, як резолюція щодо Криму.

Про це заявив начальник відділу прес-служби МЗС Білорусі Андрій Шупляк, пише «Слово і Діло».

«Так, дійсно, ми проголосували проти цієї резолюції. Білорусь завжди голосувала проти будь-яких резолюцій країн. Це наша принципова позиція. Ми на власному досвіді знаємо, що таке спроби штучної політизації, роздування проблем, яких в реальності немає в суспільстві і державі», - заявив він, відповідаючи на запитання агентства «БелТА».

За його словами, Генеральна Асамблея ООН – не місце для обговорення і прийняття подібних документів.

«Голосування проти резолюцій країн – не свідчення бездушності Білорусі до заклопотаності їх ініціаторів. Наше голосування проти цього інструменту – спроба привернути увагу до його не тільки неефективності, але до його руйнівної дії», - пояснив Шупляк.

Нагадаємо, 19 грудня Генеральна асамблея Організації Об'єднаних Націй схвалила оновлену резолюцію про стан дотримання прав людини в окупованому Росією Криму.

За резолюцію «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і м. Севастополь" проголосувало 70 країн, «проти» - 26 країн, серед яких і Білорусь, ще 76 країн - «утрималися».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: