Лукашенко доручив розібратися з «найдивнішим кордоном в Європі»

Читать на русском
Президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив протягом 2018 року вирішити всі прикордонні питання з Росією.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив протягом 2018 року вирішити всі прикордонні питання з Росією.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу глави держави.

Білорусь і Україна: друзі чи ворогиЧасті затримання українців у Білорусі свідчать про те, що Мінськ, який намагається всидіти на двох стільцях, істотно «кренить» у бік Москви.

За словами Лукашенка, раціональні й цілком пояснювані дії Білорусі в частині лібералізації візового режиму для іноземців викликали «настороженість» РФ.

«З лютого 2016 року білорусько-російський кордон набув негласного статусу, як його часто називають в інтернеті й усюди, «найдивнішого кордону в Європі». Відтоді російська сторона без офіційного повідомлення почала здійснювати повноцінний паспортний контроль усіх осіб, які прямують на автомобільному транспорті, а потім – на авіа- та на залізничному», – заявив Лукашенко.

Держбюджет України та наших сусідів на 2018 рікАналітики «Слова і Діла» порівняли головний кошторис України та наших країн-сусідів, з'ясували відмінні риси за основними показниками.

Президент Білорусі поставив під сумнів твердження, що російська сторона виходить із міркувань безпеки, апелюючи до того, що існують спільні списки іноземців, яким заборонений в'їзд на територію союзної держави.

Він додав, що «це не нормально, коли між двома братніми державами й народами знову відновлюється межа, яку ми знімали більш ніж 20 років тому».

Нагадаємо, раніше в Білорусі пояснили голосування проти резолюції щодо Криму.

Відзначимо також, у Білорусі через Twitter-акаунти «оголосили в розшук Путіна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: