У Білорусі через Twitter-акаунти «оголосили в розшук Путіна»

Читать на русском
На Twitter-сторінці проекту Перехоплення мінської міліції почали з’являтися твіти, що, схоже, свідчать про злам акаунта. У них оголошують в розшук Володимира Путіна.

У вівторок, 28 листопада, на Twitter-сторінці проекту «Перехоплення» («Перехват») мінської міліції почали з’являтися твіти, що, схоже, свідчать про злам акаунта: у них «оголошують в розшук» Володимира Путіна.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише «Радіо Свобода».

Перший, невластивий цьому акаунту твіт, – кліп на пісню групи Dzieciuki «Хлопцы-балаховцы» (пісня про антибільшовицьку боротьбу початку XX століття) – з’явився о 8:15 ранку.

А днем раніше, у понеділок, 27 листопада, подібні повідомлення про «розшук Путіна» і хештегом #ЖивеБеларусь з’явилися на Twitter-сторінці Могильовського УВС. Тоді МВС визнала злам. Доступ до акаунту міліціонери відновили за менш ніж дві години.

Обмін полоненими на Донбасі: яку гру веде РФ та в чому хитрість ПутінаУ питанні обміну полоненими несподівано з'явилися зрушення. Ба більше, Путін особисто провів розмову з ватажками бойовиків, а ЗМІ вже пишуть, що списки узгоджені. В чому хитрість Кремля, розбиралися експерти.

«Міліцейський» Twitter зламували також під час навчань «Захід-2017»: акаунт Гомельського УВС повідомляв тоді, що оперативники нібито затримали трьох російських військових, які, мовляв, зґвалтували неповнолітню місцеву дівчину. Це виявилося фейком. Тоді повідомлення не супроводжувалися хештегом #ЖивеБеларусь і за стилем не було схоже на нинішні злами. Нагадаємо, за такий злам, згідно з білоруськими законами, може загрожувати до двох років в’язниці як за «несанкціонований доступ до комп’ютерної інформації» (ч.2 ст. 349 КК) Білорусі) або навіть до 5 років в’язниці за «комп’ютерний саботаж» (ст. 351 КК Білорусі).

Раніше офіційний акаунт міністерства оборони США в Twitter помилково поширив пост із закликом відправити у відставку главу Білого дому Дональда Трампа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: