Особи загиблих українців у Кабулі встановлені – МЗС

Читать на русском
Серед загиблих внаслідок теракту в готелі Intercontinental у Кабулі українців п’ятеро чоловіків і дві жінки.

Серед загиблих унаслідок теракту в готелі Intercontinental у Кабулі українців п’ятеро чоловіків і дві жінки.

Як заявив директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев, особи п’ятьох загиблих уже встановлені, над ідентифікацією двох ще працюють, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Теракт у Кабулі: з готелю в Кабулі рятувалися на простирадлах – відеоВидання The Telegraph опублікувало відео, на якому люди рятуються з готелю у Кабулі під час терористичної атаки, використовуючи протирадла для спусків з балконів номерів.

За словами Погорельцева, на місці працює консул, якого відрядили з посольства до Таджикистану для оперативного вирішення питань з ідентифікацією.

У МЗС наразі не називають прізвищ загиблих.

У відомстві повідомили, що в Кабулі перебувають 19 українців, яких врятували в готелі.

«Наші громадяни перебувають у безпечному місці, на одній із військових баз. Частина з тих, хто був на військовій базі, вже повернулися до готелю. Йдеться про 19 осіб. Очевидно, якась кількість із них або всі вони є громадянами України. Це за інформацією наших партнерів», – сказав Погорельцев.

Нагадаємо, увечері 20 січня кілька людей, озброєних вогнепальною зброєю та гранатами, увірвалися до готелю Intercontinental у Кабулі й відкрили вогонь по гостях.Угруповання Талібан взяло на себе відповідальність за теракт.

Наразі підтверджена смерть сімох громадян України. Всі вони працювали в одній з авіакомпаній Афганістану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: