Теракт у готелі Кабула: в МЗС уточнили, скільки українців врятувалося

Читать на русском
Під час терористичної атаки на готель Інтерконтиненталь у Кабулі вдалося врятувати 19 українців, які перебували в будівлі.

Під час терористичної атаки на готель «Інтерконтиненталь» у Кабулі вдалося врятувати 19 українців, які перебували в будівлі.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив надзвичайний і повноважний посол України в Таджикистані та Афганістані Віктор Никитюк, пише ТСН.

Теракт у Кабулі: з готелю в Кабулі рятувалися на простирадлах – відеоВидання The Telegraph опублікувало відео, на якому люди рятуються з готелю у Кабулі під час терористичної атаки, використовуючи протирадла для спусків з балконів номерів.

За словами дипломата, врятовані українці перебувають у безпечному місці на одній із баз союзників України в Кабулі. До столиці Афганістану їде консул, який встановить точну кількість загиблих і постраждалих співвітчизників. Тіла українців доправлять на батьківщину авіацією держав-союзників. Дата поки не повідомляється.

Нагадаємо, ввечері 20 січня кілька людей, озброєних вогнепальною зброєю й гранатами, увірвалися до готелю Intercontinental Hotel у Кабулі й відкрили вогонь по гостях.

Угруповання Талібан взяло на себе відповідальність за теракт.

У прес-службі МЗС України повідомляли, що в результаті теракту в Кабулі загинули кілька українців. Пізніше поліція Кабула повідомила про дев'ятьох українців, які загинули під час атаки в готелі. Наразі підтверджена смерть семи громадян України. Всі вони працювали в одній з авіакомпаній Афганістану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: