Негода в Україні: лавини та заметіль

Читать на русском
В Україні очікується суттєве ускладнення погодних умов. Сильні снігопади, хуртовини, утворення снігового покриву висотою до 40 сантиметрів.

18 січня через вплив активного циклону очікується суттєве ускладнення погодних умов.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє Укргідрометцентр.

Як мери міст готувалися до зимиАналітики «Слова і Діла» вирішили розібратися, як готувалися до зими мери українських міст. Результати їхньої роботи можна побачити на інфографіці.

На території Київської, Чернігівської, Сумської, Черкаської, Полтавської, Кіровоградської, Одеської та Миколаївської областей очікуються сильні, місцями дуже сильні снігопади, хуртовини, утворення снігового покриву висотою до 40 сантиметрів.

У Києві може утворитися сніговий покрив близько 20 сантиметрів.

Крім західних областей, в Україні посилення вітру до 15-20 м/с, в Одеській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій областях місцями 25-28 м/с. На дорогах країни ожеледиця.

У горах Івано-Франківської та Закарпатської областей у четвер утримується значна сніголавинна небезпека (3-й рівень) через снігопад і хуртовини.

Рятувальники в зв'язку з погіршенням погодних умов та запровадженням деяких обмежень на рух вантажівок розгортають пункти обігріву, де водії зможуть зігрітися та перечекати негоду. ДСНС закликає громадян не виїжджати за межі населених пунктів на період ускладнення погодних умов, щоб не опинитися в сніговому полоні на автошляхах.

Раніше прем'єр Володимир Гройсман заявив, що голови обласних та районних адміністрацій України ризикують своїми посадами, якщо не будуть належно контролювати прибирання снігу.

Також міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявив, що Кабмін зобов'язав голів обласних державних адміністрацій не залишати межі областей на час негоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: