Снігопади в Україні посиляться: циклон набирає обертів

Читать на русском
В Україні очікується суттєве ускладнення погодних умов, обумовлене впливом активного циклону.

В Україні очікується суттєве ускладнення погодних умов, обумовлене впливом активного циклону.

Про це заявив в середу директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда під час позачергового засідання в Державній службі з надзвичайних ситуацій, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Одесу замело: транспорт зупинився, містян рятують зі снігового полонуОдесу сьогодні, 16 січня, замело снігом, через що, в місті була паралізована робота громадського транспорту, а вантажівкам і фурам заборонили в'їзд до міста.

«В результаті впливу активного циклону в Україні очікуємо протягом 18 січня істотне ускладнення погодних умов. Очікуються сильні і дуже сильні снігопади, хуртовини, утворення снігового покриву висотою до 40 см, в Києві близько 20 см», - заявив він.

У Дніпропетровській, Запорізькій і Херсонській областях сильний дощ з переходом в сніг, в Україні, крім західних областей, посилення вітру до 15-20 м/с; в Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях 25-28 м/с.

На території Київської, Чернігівської, Сумської, Черкаської, Полтавської, Кіровоградської, Одеської та Миколаївської областей очікуються дуже сильні снігопади.

По всій території України на дорогах очікується ожеледиця.

Нагадаємо, в Києві в зв'язку з погіршенням погодних умов буде обмежений в'їзд великовантажного і великогабаритного транспорту.

Як повідомлялося, снігопади в зоні АТО ускладнили рух військового транспорту і можуть вплинути на інтенсивність обстрілів.

А Володимир Гройсман заявив, що голови обласних і районних адміністрацій України ризикують своїми посадами, якщо не будуть належним чином контролювати прибирання снігу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: