Невиїзні: губернаторам заборонили залишати робочі місця

Читать на русском
Голови ОДА, РДА та місцевого самоврядування в умовах негоди не повинні залишати території своїх областей - заявив Зубко.

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявив, що Кабмін зобов'язав глав обласних державних адміністрацій не залишати межі областей на час негоди.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє «Урядовий портал».

За чисті дороги відповідають мери та губернатори: Гройсман розповів, кого готовий звільнитиВолодимир Гройсман заявив, що голови обласних та районних адміністрацій України ризикують своїми посадами, якщо не будуть належно контролювати прибирання снігу.

Заборона також стосується глав районних державних адміністрацій.

«В умовах надзвичайних ситуацій, всі повинні пам'ятати три головні речі: забезпечення безпеки людей, чітка координація дій і мобілізація ресурсів, а також особиста відповідальність керівників на місцях. Голови ОДА, РДА та місцевого самоврядування в умовах негоди не повинні залишати території своїх областей. Подолання наслідків і оперативне реагування - ваш прямий обов'язок», - заявив Зубко.

Також він наголосив, що функції по прибиранню снігу лежать на органах місцевого самоврядування та представниках Укравтодору.

Нагадаємо, через погіршення погодних умов на Одещині комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій створила оперативний штаб з питань негоди при ОДА.

Також на автодорогах Київської області відкрились пункти обігріву.

Крім того, через снігопади в 4 областях та Києві обмежили рух вантажівок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: