Стало відомо, кого Рада призначить головою Нацбанку

Читать на русском
Верховна Рада може призначити голову Національного банку на початку лютого. Серед претендентів –  Яків Смолій та  Володимир Лавренчук.

Верховна Рада може призначити голову Національного банку України (НБУ) на початку лютого 2018 року.

Як пише «Слово і Діло», про це «РБК-Україна» повідомив представник Кабінету міністрів у Верховній Раді, народний депутат Вадим Денисенко.

Проблемні призначення: як політики обіцяють вирішити резонансні кадрові питанняНовий склад ЦВК і звільнення Гонтаревої: як українські політики обіцяють вирішити кадрові питання.

«На сьогодні найбільш консенсусна кандидатура – це виконувач обов'язків Яків Смолій. Насправді, нам просто вкрай необхідно позбавити приставки «в. о.» цю людину, тому що він досить зв'язаний по руках цією приставкою. Я сподіваюся, що на початок лютого це буде», – заявив Денисенко.

За словами нардепа, призначення нового голови НБУ має відбутися на початку наступної сесії, адже виконувач обов'язків не може підписувати новий меморандум із Міжнародним валютним фондом.

Нагадаємо, серед основних претендентів на посаду голови Нацбанку розглядалися дві кандидатури – Яків Смолій та голова правління Райффайзен банк Аваль Володимир Лавренчук.

Раніше Юлія Тимошенко заявила, що нардепи мають до кінця 2017 року звільнити голову НБУ Валерію Гонтареву, яка написала заяву про відставку й перебуває у відпустці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: