Данилюк розповів про новий транш МВФ

Читать на русском
Для отримання наступного траншу за програмою співпраці з МВФ Києву необхідно ухвалити низку реформ.

Для отримання наступного траншу за програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом Києву необхідно ухвалити низку реформ, які є досить непростими, тож цей процес потребує часу для того, щоб Україна отримала якісне нове законодавство - і щодо Антикорупційного суду, і щодо приватизації.

Про це розповів міністр фінансів України Олександр Данилюк в інтерв'ю Голосу Америки, передає «Слово і Діло».

Примарна надія: чому МВФ не виділяє Україні п'ятий траншОстанній транш МВФ Україна отримала ще в квітні 2017 року. Слово і Діло розбиралося, в чому причина затримки фінансування й коли на нього можна чекати.

«Те, що треба було зробити для отримання наступного траншу, - це досить непрості реформи... І саме через це і є певна затримка в часі. Наприклад, те саме створення Антикорупційного суду - це насправді одна з найскладніших змін, і воно має відбутися правильно. І тому, навіть якщо ми трішки часу втратили, головне, щоб ми врешті-решт отримали правильний, незалежний, ефективний Антикорупційний суд», - сказав він.

З його слів, те ж саме стосується й інших вимог.

«Щодо прийняття закону про приватизацію, то від того, яким буде цей закон, залежить, чи буде у нас прозора приватизація, чи не буде. І тому краще в трішки більше часу вкластися, щоб це був якісний законопроект, щоби на його базі відбувалася приватизація, ніж зараз поспішати з прийняттям відповідних законопроектів, щоб потім не було довіри до цього процесу (приватизації - ред.)», - додав Данилюк.

При цьому він зауважив, що питання навіть не у транші МВФ, адже це «питання довіри до реформ, які відбуваються в країні».

«А на МВФ орієнтуються й інші наші партнери. Це і ЄС, і Світовий банк», - зауважив міністр.

Нагадаємо, у МВФ назвали умови співпраці з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: