Раді знову пропонують звільнити Гонтареву

Читать на русском
Лідер фракції Батьківщини Юлія Тимошенко заявила, що нардепи мають до кінця року звільнити голову Національного банку України Валерію Гонтареву, яка ще 7 місяців тому написала заяву про відставку й перебуває у відпустці.

Лідер фракції «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила, що нардепи мають до кінця року звільнити голову Національного банку України Валерію Гонтареву, яка ще 7 місяців тому написала заяву про відставку й перебуває у відпустці.

Про це вона сказала під час виступу на засіданні Верховної Ради, передає «Слово і Діло».

За її словами, питання звільнення Гонтаревої парламент має винести на розгляд у четвер, 21 грудня.

Відставка Гонтаревої: Рабінович не втомлюється обіцяти «мітинги під НБУ»У вересні Рабінович запевнив, що мітинг партії За життя під Нацбанком триватиме доти, доки не будуть виконані всі її вимоги.

«Фракція «Батьківщини» наполягає, щоб питання відставки Гонтаревої було на четвер включене до порядку денного, щоб ця особа була відправлена у відставку, щоб проти неї була відкрита кримінальна справа щодо її зловживання службовим положенням і корупції на можливостях НБУ, а також практично за саботаж і непрофесійність щодо послаблення курсу гривні», – заявила Тимошенко.

Також вона звинуватила президента у змові з Гонтаревою та в маніпулюванні курсом гривні, й закликала викликати до парламенту Порошенка й голову НБУ для пояснень ситуації з падінням курсу гривні.

Раніше ЗМІ повідомляли, що 21 грудня Верховна Рада може розглянути призначення голови Національного банку України.

Серед можливих кандидатів на посаду керівника Національного банку України називали в. о. голови НБУ Якова Смолія та голову правління Райффайзен банка Аваль Володимира Лавренчука.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: