Відставка Гонтаревої: в опозиції окреслили плани на 2018 рік

Читать на русском
Відставка голови Нацбанку Валерії Гонтаревої та призначення нового голови НБУ будуть ключовими рішеннями Ради в першій половині 2018 року.
Сергій Соболєв

Відставка голови Національного банку України Валерії Гонтаревої та призначення нового голови НБУ будуть ключовими рішеннями, які має ухвалити Верховна Рада в першій половині наступного року.

Таку думку висловив «Слову і Ділу» народний депутат, заступник голови фракції «Батьківщини» Сергій Соболєв.

«Як це не парадоксально, перше й ключове рішення, що має ухвалити Верховна Рада наступного року, – це звіт голови Національного банку. Паралельно потрібно заслухати звіт САП і НАБУ стосовно кримінального провадження щодо справи про розкрадання грошей, які йшли на рефінансування. Після цього парламент має ухвалити рішення про відставку Гонтаревої та передачу всіх матеріалів до НАБУ щодо неї. Думаю, з цього має розпочати парламент новий робочий рік», – вважає Соболєв.

Сергій СоболєвНародний депутат України

За його словами, важливим є врегулювання питання виплати пенсій тим, хто працював у сільській місцевостіу або невеликих містах.

«У цих людей шалені стажі, але мінімальні зарплати. І це за тієї пенсійної реформи, що ухвалена, кидає людей у жебрацтво. Ситуацію потрібно змінювати», – зазначив нардеп.

«Третє питання – це питання реінтеграції Донбасу. Окрім того, негайно будемо вносити чергові зміни до бюджету, бо, на жаль, це стало звичайною практикою, коли на початку року доводиться виправляти цілу низку рішень, ухвалених минулого року. Потрібно також ухвалювати страхову медицину», – вважає Соболєв.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Сергій Соболєв загалом дав 71 обіцянку, з яких 31 виконав, а 20 – провалив. Рівень його відповідальності – 44%.

Нагадаємо, в БПП назвали єдиного претендента на посаду голови НБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: