У БПП назвали двох кандидатів на посаду голови Нацбанку

Читать на русском
Заступник голови фракції БПП Кононенко розповів, яких двох кандидатів розглядають на посаду голови Нацбанку.

Двоє кандидатів розглядаються на посаду керівника Національного банку України: в. о. голови НБУ Яків Смолій і голова правління «Райффайзен банк Аваль» Володимир Лавренчук.

Про це розповів заступник голови фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігор Кононенко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Щодо Національному банку. Йдуть консультації. На сьогодні є кілька кандидатур. Ті, які найбільш на слуху, – виконувач обов'язків голови Нацбанку Смолій і пан Лавренчук», – сказав він.

Кононенко нагадав, що консультації проводить президент Петро Порошенко.

«Сподіваюся, що до кінця року консультації завершаться ... і буде внесена кандидатура до зали, і в нас буде можливість проголосувати», – додав він.

Голова НБУ Валерія Гонтарева 6 квітня подала президенту заяву про свою відставку з 10 травня, до 26 вересня перебувала в оплачуваній відпустці, а після цього терміну – в неоплачуваній, до підписання рішення глави держави.

Її обов'язки в НБУ з 11 травня виконує перший заступник Яків Смолій.

Нагадаємо, наприкінці серпня представник президента в парламенті Ірина Луценко розповіла, що глава держави визначився з двома можливими кандидатами на посаду голови НБУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: