Адвокати Януковича через соцмережі шукають свідків

Читать на русском
Адвокати екс-президента Віктора Януковича запрошують охочих розповісти відому їм інформацію про події часів Євромайдану. Про зброю та протести.

Адвокати екс-президента Віктора Януковича запрошують охочих розповісти відому їм інформацію про події часів Євромайдану 2013-2014 років.

Як пише «Слово і Діло», звернення оприлюднив у Facebook один із представників захисту Віталій Сердюк.

Луценка чекають у Раді зі звітом щодо «грошей Януковича»Комітет ВР з нацбезпеки і оборони викликав генпрокурора Юрія Луценка для звіту про перебіг спецконфіскаціі грошей екс-президента Віктора Януковича та його оточення.

«Ми просимо відгукнутися всіх, хто готовий допомогти встановити істину й розповісти народу України правду про події 2013-2014 років», – ідеться в зверненні.

Адвокатів Януковича, зокрема, цікавлять відомості щодо організаційної структури Штабу національного опору, підпорядкованості бійців самооборони політичним лідерам Євромайдану, наявності зброї на Майдані тощо.

Захист стверджує, що відомості збираються згідно зі ст. 20 закону України «Про адвокатуру» та обіцяють конфіденційність звернень.

Як відомо, 10 січня на засідання у справі про держзраді Януковича не з'явився захист обвинуваченого й суд оголосив перерву до 10 ранку 17 січня.

Адвокати Януковича заявляли, що проводять роботу зі свідками у справах екс-президента за кордоном, Віталій Сердюк бачився зі своїм підзахисним у Росії.

Оболонський райсуд Києва здійснює щодо Януковича спеціальне заочне судочинство, оскільки той не з'являється особисто на допити і до суду.

Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: