Захист Януковича пояснив причину своєї неявки до суду

Читать на русском
Адвокат екс-президента Віктора Януковича Віталій Сердюк 10 січня розповів про причини неявки групи адвокатів до суду у справі про держзраду.
Віталій Сердюк

Адвокат екс-президента Віктора Януковича Віталій Сердюк 10 січня розповів про причини неявки групи адвокатів до суду у справі про держзраду.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

Суд над Януковичем: технології Путіна у справі про держзраду та цілі КремляСправа зі звинуваченням Віктора Януковича в зраді триває, на допиті як свідки вже побували Яценюк та Аваков. У планах – допит самого підсудного, який подав позов щодо визнання подій 2014 року держпереворотом.

За словами Сердюка, адвокати проводять роботу зі свідками за кордоном, про що Оболонський суд був письмово повідомлений.

«Сьогодні (10 січня – ред.), як ми письмово повідомляли про це суду, ми ще працюємо над виконанням його доручення щодо свідків, працюємо за кордоном, а завтра немає можливості з'явитися, оскільки будемо оскаржувати в Апеляційному суді незаконне рішення про нашу заміну в справі Майдану на адвокатів Центру безкоштовної правової допомоги. Про ці обставини суд був письмово повідомлений, ці причини є поважними. Зараз розробляємо фактичні обставини, які будуть визначені як докази», – сказав він.

«Зараз ми перебуваємо на території РФ, де працюємо з нашими співгромадянами, які також переслідуються в Україні з політичних мотивів, тому не мають можливості особисто туди потрапити, вони виявили бажання виступити в суді як свідки», – додав Сердюк.

Адвокат також додав, що зустрічався з Януковичем і обговорив із ним питання його участі в судовому процесі. За словами Сердюка, позиція Януковича залишається незмінною й він вимагає забезпечити свою участь за допомогою відеоконференції.

Як повідомлялося, на засідання у справі про держзраду Януковича 10 січня не з'явився захист обвинуваченого, надавши документи про відрядження. В зв'язку з цим суд ухвалив рішення про перерву в засіданні до 10:00 17 січня.

Раніше в Ощадбанку повідомили, де перебувають «гроші Януковича».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: