Спецконфіскація коштів «сім'ї Януковича»: чому було засекречено рішення суду

Читать на русском
Заступник генерального прокурора Євген Єнін розповів, з чим пов'язане рішення про засекречування вироку Краматорського суду про конфіскацію 1,5 мільярда доларів оточення Януковича.

Заступник генерального прокурора Євген Єнін прокоментував рішення щодо засекречування вироку Краматорського суду про конфіскацію 1,5 мільярда доларів оточення Януковича та пояснив, що це було в інтересах слідста

Про це він заявив в ефірі Громадського радіо, пише «Слово і Діло».

За його словами, вироком Краматорського суду передувало близько 30 інших, в результаті чого вже залучено понад 20 фізичних осіб, серед яких є чиновники вищого рівня.

Єнін розповів, що розслідування щодо можливої ​​причетності компанії Investment Capital Ukraine щодо виводу з України коштів ще триває.

Він наголосив, що рішення про засекречування вироку, було зроблено в інтересах слідства.

«Більше року тому ми допитали керівника цієї компанії, ми взяли під сумнів документи, що підтверджують легальність коштів і фінансових угод. Тому ми більше двох місяців тому відправили запит для проведення економічної експертизи в одну з судових експертних установ України», - сказав Єнін.

Крім того, він підкреслив, що конфісковані кошти вже 8 місяців перебувають на рахунку держбюджету і можуть йти на потреби країни.

«У липні минулого року парламент України одноголосно проголосував за цільове використання цих коштів на соціальні проекти, наприклад, будівництво доріг, медицину, освіту і забезпечення обороноздатності країни», - нагадав Єнін.

Як повідомлялося, 10 січня було опубліковано постанову Краматорського суду, в якій йдеться про те, що екс-президенту Януковичу вивести 1,5 мільярда доларів з України допомогла компанія ICU.

Нагадаємо, детективи НАБУ провели виїмку документів у Ощадбанку в справі про конфіскацію $1,5 млрд у екс-президента Віктора Януковича та його оточення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: